INFORMACIÓ TÈCNICA


REGLAMENT

El Campionat de Catalunya Esprint 2018 es regeix per tot allò establert al Reglament per a Competicions a Peu de la FCOC (2018) i per les Especificacions per a Copa Catalana a Peu (2018). Per a tot allò no establert en cap d'aquests reglaments, regiran les especificacions de la International Orienteering Federation (IOF).

El Campionat de Catalunya Esprint, puntuable per la Copa Catalana 2018, constarà d'una cursa Classificatòria i d'una cursa Final.

D'acord amb la normativa FCOC, la cursa classificatòria serveix per determinar els corredors que poden optar a podi del Campionat de la següent manera: 60% dels corredors millor classificats a la Classificatòria, amb un mínim de 5; sempre que hagin fet la cursa correctament (corredors sense mp, dsq, dnf, dns, ..). La resta podran córrer la cursa Final però sense opcions a podi.

Per Copa Catalana només puntuarà la cursa Final, independentment dels resultats a la cursa classificatòria.


CATEGORIES

Les de Copa Catalana 2018: HD21E, HD21A, HD20, HD18, HD16, HD14, HD12, HD10, HD35, HD40, HD45, HD50, HD55.

Categories de promoció:
Circuit groc (iniciació per nens)
Circuit taronja (iniciació per adults)
Circuit vermell (per a adults amb experiència)


QUARENTENA

Amb la finalitat de que els orientadors gaudeixin al màxim d'aquest Campionat i pensant també en la seva comoditat, no hi haurà quarentena.

No obstant això, queda expressament prohibit l'accés a la Vila Vella (recinte medieval) de Tossa de Mar.


TERRENY

La zona de competició es limita al centre de la població de Tossa de Mar (1 km²). La part més interessant del terreny correspon a la Vila Vella, el recinte emmurallat de Tossa, amb carrers estrets empedrats i sinuosos, escales, petites places, jardins, passos inferiors, muralles... i el turó del Far, on hi ha una zona enjardinada amb un petit bosc de bona penetrabilitat i alguns corriols. Tot i que el centre de Tossa és força pla, la zona de la Vila Vella i el Far presenten desnivells moderats.


MAPA

Mapa nou, elaborat per Juan Francisco Sánchez (Mapeando) el setembre de 2017 amb normativa ISSOM, escala 1:4000 i equidistància entre corbes de nivell de 2.5 metres. El mapa ha estat actualitzat durant la tardor de 2018 per Eduard Garcia.NOTES DEL TRAÇADOR

A l'hora de descriure els traçats de les curses, cal diferenciar clarament la cursa Classificatòria de la cursa Final.

A la cursa Classificatòria la component física serà més important que la tècnica, però hi haurà alguns trams amb eleccions d'itinerari. Les curses seran ràpides i sense desnivells importants.

A la cursa Final serà més important la lectura ràpida i precisa del mapa, la presa de decisions ràpides i l'elecció correcta dels itineraris més que no pas la velocitat, tot i que la component física també hi comptarà degut a l'existència de desnivells moderats a forts a la Vila Vella i al Far.

Les característiques de la cursa i l'abundància de controls comportarà que hi hagi controls molt propers els uns dels altres, per la qual cosa es recomana als participants llegir la descripció dels controls i comprovar el codi.  


DISTÀNCIES, DESNIVELLS I ESCALES

Cursa Classificatòria

Cursa Final


INFORMACIONS TÈCNIQUES IMPORTANTS


 • IMPORTANT: Amb la finalitat de facilitar al màxim la lectura del mapa, a la cursa Final algunes categories tindran canvi de mapa en el mateix full. És a dir, a l’inici de la cursa el corredor recollirà un full on hi ha imprès tot el seu recorregut però dividit en dos mapes exactament iguals. De manera que, per exemple, en un mapa hi haurà dibuixat de la l’itinerari des de la sortida fins la fita 15, i en el segon mapa de la fita 15 a la meta. No obstant això, recomanem l’ús de lupa, degut a la gran quantitat de cercles, línies i números en un espai de paper reduït. Per la mateixa raó, cal parar atenció a començar pel primer mapa (que estarà retolat com a MAPA 1) i seguir amb el MAPA 2 (retolat com a tal).
          Les categories que tindran canvi de mapa a la Final són les següents:

H16
D16
H18
D18
H20
D20
H21E
D21E
H21A
D21A
H35
D35
H40
D40
H45
D45
H50
D50
H55
D55
C-VERMELL

          I les categories sense canvi de mapa a la Final són les següents:

H10
D10
H12
D12
H14
D14
C-GROC
C-TARONJA
 • A la cursa Classificatòria, en un punt de la cursa, hi haurà un petit laberint marcat amb cintes al terreny i dibuixat amb línies negres en el mapa. Està totalment prohibit travessar aquestes cintes per sobre o per sota. IMPORTANT: a dins del laberint els controls tindran la funció Air deshabilitada per evitar trampes per tal d'evitar comportaments antiesportius. Recordeu, només dins del laberint.
 • Es recorda que, d'acord amb les especificacions per Esprint, el fet que un element estigui dibuixat com a impassable, implica la prohibició de travessar aquell element. Hi haurà controladors repartits pel terreny que prendran nota dels dorsals dels corredors que infringeixin aquesta norma, comportant la seva desqualificació.
 • Els passos per sota la muralla estaran marcats amb el següent símbol especial:


 • Per tal d’aprofitar al màxim l’espai, el cartògraf ha utilitzat el símbol 419 (rodona verda) per representar arbres grans i una variació del símbol, més petit, per representar arbustos grans o arbres prims. El símbol 420 (creu verda) s’ha utilitzat per representar palmeres. A causa de la densitat d’elements, no sempre estan representats tots els arbres.
 • A vegades s’ha utilitzat el símbol 528.1 (verd oliva) per representar jardins privats que no s’han de trepitjar sota cap concepte.
 • A causa de la densitat de fites, especialment a la Final, es vol recordar la necessitat de llegir la descripció dels controls i comprovar el codi. Es recorda que, d'acord amb les especificacions internacionals per a curses de tipus Esprint, la distància mínima entre controls és de 15 metres (o de 30 metres per a controls en elements iguals). Hi haurà controls fregant aquesta distància mínima.
 • Tossa de Mar és un poble turístic. Us preguem la màxima cura i respecte a l’hora de córrer entre els turistes, demanant pas amb educació. És responsabilitat de tots vosaltres que l’Ajuntament ens torni a donar permís per córrer a Tossa.
 •  A l’hora de circular a prop de les terrasses de restaurants és especialment important tenir extrema cura i reduir la marxa si és necessari. Podeu xocar fàcilment amb cambrers i/o clients. El cartògraf ha utilitzat el símbol 714 per marcar les àrees on hi ha terrasses de restaurants. De cara a les eleccions d’itinerari, es poden tenir en compte aquestes zones.

 • Alguns senders poc visibles (símbol 508) pràcticament no es distingeixen del terreny. Aquest fet no afecta la velocitat de cursa.
 • Malgrat la cursa es durà a terme en diumenge i la majoria de carrers són del centre del poble són de vianants, alguns estaran oberts al trànsit. Us preguem la màxima atenció i cura a l’hora de travessar-los.

3 comentaris:

 1. posareu el número de fites de cada categoria?

  ResponElimina
 2. They host 50 progressive jackpot slots that can dramatically improve your wins, and all of them are playable in your smartphone. This ensures that ready to|you'll find a way to} withdraw your welcome bonus wins in a 우리카지노 shorter time. Peter is an experienced iGaming wordsmith who has been working in the business since 2013. He has written extra phrases on all features of iGaming than he cares to remember, and has supplied content for many of} huge business names. When not writing Peter can be discovered operating or gaming on his Xbox. The course of shall be barely totally different at different sites, but by reviewing our registration guide you should to} now have a very good idea of how to to|tips on how to} full your registration at any of the top sites on our list.

  ResponElimina